Links

U bent hier

Belgische Federatie van het Financiewezen (FEBELFIN)

Op 28 maart 2003 werd Febelfin, de Belgische Federatie van het Financiewezen, opgericht. De vijf constituerende verenigingen zijn de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen (BVB), de Belgische Vereniging van Asset Managers (BEAMA), de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK), de Belgische Vereniging van Beursleden (BVBL) en de Belgische Leasingvereniging (BLV). Eind oktober 2005 telde Febelfin niet minder dan 234 aangesloten leden.
De gebundelde krachten van die verenigingen in één overkoepelende federatie vormen een unicum binnen de Europese Unie. In de Belgische financiële sector werden op 1 januari 2005 zo’n 138.000 mensen tewerkgesteld. Febelfin vervult daarmee zowel nationaal als internationaal een aanzienlijke representatieve rol voor de Belgische financiële wereld.

website
 

Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO)

Het VBO is de werkgeversorganisatie bij uitstek die representatief is voor de Belgische bedrijfswereld. Het VBO zet zich in voor een optimaal ondernemingsklimaat en verdedigt de belangen van de bedrijven op federaal, Europees en internationaal niveau. Via zijn leden, spreekt het VBO namens 30.000 kleine, middelgrote en grote ondernemingen in België.

website
 

Euroclear NV

Euroclear is the world's premier settlement system for domestic and international securities transactions, covering bonds, equities and investment funds. Market owned and market governed, Euroclear provides securities services to major financial institutions located in more than 80 countries.

website
 

Euroclear Belgium

Euroclear is the world's premier settlement system for domestic and international securities transactions, covering bonds, equities and investment funds. CIK, the Central Securities Depository (CSD) of Belgium, joined the group in January 2006 and was renamed Euroclear Belgium.

website
 

Euronext Brussels

Euronext N.V., a subsidiary of NYSE Euronext, is the first genuinely cross-border exchange organization in Europe. It provides services for regulated stock and derivatives markets in Belgium, France, the Netherlands and Portugal, as well as in the UK (derivatives only). It is Europe’s leading stock exchange based on trading volumes on the central order book.

website
 

Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

De Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat is de beroepsvereniging van het notariaat. Zij staat de 1200 notariskantoren bij in hun dagelijkse werking via allerlei dienstverlening op maat.

website
 

Nationale Bank van België

De Nationale Bank is sinds 1850 de centrale bank van België
. Ze voert taken van algemeen belang uit, zowel op het nationale als op het internationale vlak.
De Nationale Bank beheert en effectenvereffeningstelsel dat de veilige afhandeling verzekert van transacties in voornamelijk gedematerialiseerde effecten.

website
 

 

Rekeninghouders

Lijst van de instellingen met vergunning om rekeningen van gedematerialiseerde effecten voor derden bij te houden:

1. Rechtspersonen naar Belgisch recht door de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen vergund,
2. In België gevestigde bijkantoren van rechtspersonen naar buitenlands recht door de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen vergund.

Artikel 38 van het Koninklijk Besluit van 23 januari 1991 betreffende de effecten van de Staatsschuld.

Kijk de lijst van de instellingen in >

 

Deposito- en Consignatiekas

 

Tips

Raadpleeg steeds onze FAQ voor een snel antwoord !

Schrijf u nu in op onze newsletter en u hoort nog van ons !

DMAT TASK FORCE

Er is een werk- en studiegroep opgericht die alle betrokken spelers wil sensibiliseren voor de verschillende aspecten van de dematerialisering.

Wat is zijn doelstelling?

Wie maakt deel uit van deze groep?